26 Şubat 2018
IF PERFORMANCE HALL
Pazartesi, 19:00
Neden başarısız olduklarını, şimdiki akılları ile neyi farklı yapacaklarını apaçık ortaya dökecekler. Hep birlikte, yapılan yanlışlara alternatif, heyecanlı ve farklı yollar bulacağız ve başkalarının ‘fuck up’ larından dersler çıkaracağız.
Konuşmacılar
Kadir Köymen
Kadir Köymen, Nottingham Üniversitesi mezunu ve asıl mesleği endüstri mühendisliği. Kadir Köymen kendini sinema teknik ekipmanları ve insanların yaşamlarını kolaylaştıracak şeyler üretmeye adamış biri.
Köymen, düşük bütçeli kısa filmlerle bu sektöre girmiş daha sonrasında Ankara'da yeni bir oluşum olarak "Edelkrone"u kurmuş. Köymen vizyon olarak çalışma arkadaşlarıyla bambaşka bir şeyin peşinde, bir hayalin.
Ancak bu işin ve hayalin peşinden koşarken kendilerine hayat mottosu olarak belirledikleri bir düşünceyle yola çıkıyorlar. İşte Kadir Köymen'in iş hayatı ve hayata bakış açısını ortaya koyan "Başka bir şey" adlı Youtube kanalından alıntı yapılmış sözleri...
Dr. Ayşe K.
Girişimcilik konusunda 2006 yılından beri firmalara iş modelleri, devlet destekleri gibi konularda mentorluk, danışmanlık ve eğitimler veriyor.
Aynı zamanda akademisyen bir girişimci. 2010 yılından bu yana kendi işletmem için de aldığım KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri vermiştir. TÜBİTAK destekli 1601 Girişimcilik Sertifika programında da eğitim vermiştir.
Perçin İmrek
1986’da İstanbul’da doğdu. Üniversiteyi Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. Tiyatro, izcilik ve en son olarak ta AEGEE (Avrupa Öğrenciler Topluluğu) aktif rol aldı. AEGEE’nin lokal seviyede başkanlığını da yaptı. Üniversite yıllarında yaklaşık 20 ülkede farklı eğitimlere katılımcı, sonrasında da asistan eğitmen olarak katıldı.
Mezun olduktan sonra AEGEE’nin Brüksel’deki ana merkezine Proje Koordinatörü olarak atandı. 4 yıllık Belçika macerasının ilk yılını bu pozisyonda, tam zamanlı gönüllü çalışarak geçirdi. İlk yüksek lisansını 2010 yılında K.U. Leuven üniversitesinde yaptı.
Avrupa Çalışmaları konusunda uzmanlaşmaya başladı ve Yüksek lisansı sürecinde TUSIAD’ın Brüksel temsilciliğinde eğitmen olarak staj yaptı. 2012 yılında ikinci master’ını Avrupa Birliği Bakanlığı bursuyla Belçika’nın College of Europe adlı üniversitesinde yapan Perçin, bu sene içinde AEGEE’nin oturum başkanlığı pozisyonuna getirildi.
2016 yılında ‘Girişimcilik Hikayeleri’ adlı kitabı çıkardıktan sonra hem eğitim çalışmalarına hem de ulusal ve uluslararası alanda eğitim çalışmalarına devam etmektedir.